TWBCKA viste klassen i September Cuppen

Team WeBike-CK Aarhus understregede positionen som et af Danmarks stærkeste cykelhold, da de syv ryttere viste stor klasse i både Vejle og Esbjerg. Nicklas Pedersen er ny mand i XTREME September Cup-førertrøjen. 

De grønne Suomy-hjelme var igen med helt i front, da Team WeBike-CK Aarhus lørdag og søndag dystede i Vejle og Esbjerg. De to byer lagde asfalt til 1. og 2. afdeling af XTREME September Cuppen, og søndag eftermiddag tog Nicklas Pedersen førertrøjen i samme afdeling, efter en flot solosejr i silende regn.

Lørdag – Vejle 151 kilometer
Teamet var agressive fra start, og fik hurtigt Jes Steengaard, Nicklas Pedersen og Nils Lau Nyborg Broge med i det 10 mands udbrud, der endte med at holde hjem. I finalen beviste Virtu-Pro Veloconcepts Mads Würtz hvorfor han næste år skal køre WorldTour på Katusha, da han alene kørte fra de to andre. Nicklas Pedersen blev nummer 8, Nils Lau Nyborg Broge nummer 9 og Jes Steengaard nummer 10.

I feltet blev der stadig kørt cykelløb og med 75 kilometer tilbage kørte Frederik Muff alene fra feltet . Han lå længe med omkring 1 minut til de forreste, mens han øgede forspringet til feltet til næsten fire minutter. Efter over en time i det røde felt måtte Muff dog sande, at han ikke kunne lukke hullet op til de forreste. Han kunne dog stadig holde feltet bag sig og rulle ind på en 11. plads efter en imponernede indsats.

I feltet spurtede både Jakob Frandsen og Torkil Veyhe sig også til point i både DCU- og September Cup-statistikken

Søndag – Esbjerg 148 kilometer
Mens lørdagens løb bød på spredte skyer og venlige besøg af den lune efterårssol var temaet anderledes i Esbjerg. Silende regn stod ned løbet igennem og glatte veje gav udfordringer for de drivvåde ryttere. Efter blot halvanden kilometer kom 10 mand afsted og dem så feltet aldrig igen. Jes Steengaard, Torkil Veyhe og Nicklas Pedersen var de tre der var repræsenterede holdet, mens de fire andre fra holdet kunne sidde lunt og slippe for at arbejde i pelotonen.

Aske Vorre (coloQuick-CULT) var en del af udbruddet og på vej ud på sidste omgang åbnede han finalen. Det lukrerede vores ryttere på og efter et par kontraangreb frem og tilbage kom Torkil Veyhe og Nicklas Pedersen afsted med Marius Therkildsen fra kontinentalholdet Giant-Scatto U23.

Nicklas Pedersen kørte med to kilometer tilbage fra denne gruppe, holdt solo hjem og vandt overbevisende, mens Torkil Vehye sikker ud-sprintede sin modstander. Bag ved var Jes Steengaard kørt fra de andre og kom ind på en fornem fjerdeplads. Jakob Frandsen og Nils Lau Nyborg Broge fik desuden også point og præmier med hjem, da de blev nummer 11. og 14.

Alt i alt en fantastisk weekend for teamet, der næste gang skal i aktion på lørdag til enkeltstart på hjemmebane i Aarhus.

FOTO: Michelle Tolbøll // CykelFoto

Total Views: 837 ,