Teamet tabte til overmagten i Tønder og Bov

Team WeBike-CK Aarhus mistede desværre føringen og dermed sejren i September Cuppen. Alligevel satte Tønder og Bov et flot punktum på en stor sæson. 

Høj sol, sommerlige temperatur og rasende hurtige cykelløb.

De tre ingredisenser var mixet sammen i en spændende cocktail, der lukkede den danske landevejssæson med de to prestigiøse løb i Tønder og Bov. Desværre for Team WeBike-CK Aarhus var det også en weekend, hvor det ikke lykkedes at forsvare den selvlysende Xtreme September Cup-trøje.

Lørdag – Tønder, 138 kilometer
Med en gennemsnitsfart på 47,8 km/t er der ingen tvivl om, at det gik stærkt i Tønder. Ruten er frygtet, da den er helt åben. I år stod vinden fra sydvest, og der var derfor sidevind på hele ruten. Tidligt kom en naturlig udskilning og feltet knækkede over i mange dele. Forrest var to store tyve mands grupper, hvor Jes Steengaard og Torki Veyhe var repræsenteret for teamet. Bag disse sad Frederik Muff, Jakob Frandsen, Nils Lau Nyborg Broge og den førende rytter i cuppen, Nicklas Pedersen. I front lykkedes det for den kommende Katusha-rytter, Mads Würtz, at tage sejren og dermed bringe sig á point med Nicklas.

“Jeg sad simplethen for dårligt på anden omgang, da der blev kørt til. Der skulle jeg have været med,” sagde Nicklas efter løbet, hvor det ikke lykkedes at skrabe point sammen til den samlede stilling. 

um_cp6_2163_20160924_1992625402

Søndag – Bov, 138 kilometer
Med 100 point på kontoen hos både Würtz og Pedersen var der lagt op til en gyser i Bov. Men også Kasper Asgreen var med 85 point med langt fremme – og det skulle vise sig, at han var yderst farlig i forhold til den samlede stilling.

Tidligt kom et udbrud bestående af Andreas Stokbro (Riwal), Nicklas Eg (VirtuPro) og Frederik Muff fra teamet afsted. De tre opbyggede hurtigt halvandet minuts forspring, men så tog flere af de ikke-repræsenterede hold i feltet fat. Det var ellers en god situation for holdet.

“Vi håbede at Muff, Stokbro og Eg ville have fået lov at køre, for så havde de også taget mange af pointene på stregen. Så havde Nicklas kunnet vinde cuppen ved blot at slå Würtz med én placering,”  lød vurderingen.

Men dette skete ikke. Med 50 kilometer tilbage blev Muff og følgesvendene hentet, og cykelløbet tog for alvor fart med kontra-angreb i højre og venstre. En fire mands gruppe – hvor løbets vinder Troels Vinther og førnævnte Kasper Asgreen sad – kom afsted. Og her blev det farligt.

På vej ud på sidste omgang sad de grønne hjelme derfor i front og jagtede med alt, hvad de kunne. Men trætheden spillede ind, og selvom forspringet blev reduceret til bare 15 sekunder ønskede ingen andre at bidrage til arbejdet. Udbruddet holdt derfor hjem og Kasper Asgreen tog sejren i den samlede cup.

“Det var ærgerligt, men på mange måder også en flot afslutning på en flot sæson, at drengene kørte sig selv helt-i-hegnet for at hjælpe Nicklas. For første gang i 2016 kom vi desværre lidt på bagkant, men drengene gjorde et flot stykke arbejde. Würtz og Asgreen er bare super-stærke, og der var ikke meget at gøre for os. Det er ikke for sjov, at begge er udtaget til det fortstående VM. De har virkeligt ramt formen,” forklarede sportsdirektør Michael Hvilsted efter løbet.

FOTO: Michelle Tolbøll // CykelFoto
FOTO: Ulrik Møberg // CyclingPhoto

Total Views: 738 ,