Steengaard fortsat treer efter begivenhedsfattig etape

Onsdagens 186 kilometer lange etape var ikke verdens mest seværdige. Team WeBike-CK Aarhus forsøgte at sætte fut i sagerne og Jes Steengaard blev firer på etapen. 

Gårsdagens tunge svenske regn var forduftet, og selvom skyerne på onsdagens tredje etape så truende ud, lykkedes det for første gang i dette års U6 CycleTour at komme tørre i mål.

Det var rytterne nok glade for, da onsdagens 186 kilometer lange etape var ganske begivenhedsfattig. Et mindre udbrud kørte afsted, og ellers lykkedes TreBerg-Bianchi med at forsvare førertrøje ved at hente det kontrolleret.

“Det var ikke en særlig spændende dag, da der var mange perioder med stilstand,” sagde sportsdirektør Michael Hvilsted efter løbet.

Teamet forsøgte ellers af to omgange at sætte fut i sagerne. Første gang efter cirka 45 kilometer, da hele holdet angreb i sidevind. Vinden var dog ikke så hård som nødvendigt, hvorfor det ikke lykkedes at sprænge feltet nævneværdigt.

Det lykkedes imidlertid at sprænge feltet og lukke det sidste op til udbryderne, da teamet sendte et festfyrværkeri af angreb afsted på rutens hårdeste bakke godt 32 kilometer fra stregen.

“Vi sendte først Muff og Nils Lau afsted, og da de blev hentet kørte Torkil kontra. Det decimerede feltet, men ruten var ikke hård nok til, at vi kunne gøre en forskel for alvor,” uddyber Hvilsted.

Ruten endte derfor i en massespurt, hvor Jes Steengaard blev bedst placerede mand som nummer fire, efter en flot holdindsats, der kørte Jes frem til spurten.

“Vi forsøgte at køre Jes frem. Først med Frederik Muff, Nils Lau og Torkil Veyhe og til sidste med August Poulsen og Nicklas Pedersen. Generelt kan man sige om dagen, at vores ryttere var gode til at sidde sammen i front, så vi så kun de karakteristiske grønne hjelme, når der skulle hentes dunke,” siger Hvilsted.

Jes Steengaard er dermed fortsat nummer tre i det samlede klassement – 13 sekunder efter den førende. Teamet ligger forsat nummer to i den samlede holdkonkurrence, 30 sekunder efter TreBerg-Bianchi.

I morgen venter et gadeløb på 53 kilometer. Starten går klokken 14.25.

Total Views: 621 ,