Flot holdindsats sikrede Pedersen samlet fjerdeplads i Post Cuppen

Team WeBike-CK Aarhus leverede en stærk holdindsats, da Nicklas Pedersen blev nummer seks i Post Cup-finalen. Samlet set gav det en fjerdeplads bag Troels Vinther, Rasmus Wallin og Nicolai Brøchner. 

Sidevind, små veje og bakker. Det var menuen, der ventede over 100 af Danmarks bedste cykelryttere, da PRICIPIA-løbet dannede rammen om finalen i den traditionelle Post Cup i søndags.

Team WeBike-CK Aarhus stillede som altid med fuldt hold – og denne søndag også med en tilføjelse, da Andreas Holm Gylling igen var trukket i cykeltøjet og klar til at levere en solid indsats for teamet.

Sådan udviklede det sig
Fra første pistolskud var løbet en offensiv omgang, og flere angreb blev neutraliseret inden dagens første store udbrud kørte efter 15 kilometer. I det 20-mand store udbrud var Frederik Muff, Andreas Holm Gylling og Jakob Frandsen repræsenteret.

Hurtigt fik udbruddet sat fut i fejemøget, da Virtu Pro-Veloconcept med seks ryttere animerede farten. 47 km/t i timen den første halve time og over 46 km/t i gennemsnit i den første time vidner om, at det gik over stok og sten på den kuperede rute.

Bagved var angrebene ikke færdige og i den kraftige sidevind rev en 15-mands gruppe sig løs. Nicklas Pedersen, Jes Steengaard og Torkil Veyhe var med i den, og da grupperne smeltede sammen steg forspringet til feltet hurtigt til over fire minutter.

Teamet var nu placeret med seks mand i frontgruppen, der i alt talte 35-ryttere. Virtu Pro-Veloconcept forsøgte flere gange at sprænge gruppen i sidevinden, og stille og roligt reduceredes gruppen for hver runde på den hårde rundstrækning.

Nicklas Pedersen var uheldig at punkterer på et kritisk tidspunkt, men et solidt stykke arbejde fra Frederik Muff sikrede, at han kom tilbage i front. Muff brugte imidlertid mange kræfter på opgaven, men nåede at levere en omgang flasker, inden kræfterne slap op.

De andre ryttere – Jes Steengaard, Andreas Gylling, Jakob Frandsen, Torkil Veyhe – passede efterfølgende flot på Nicklas Pedersen, og hjalp med at holde ham ude af vinden. I sidste ende kørte fire mand væk, og her sad dagens vinder, Mads Würtz Schmidt, sammen med Rasmus Guldhammer, Troels Vinther og Kasper Asgreen.

Nicklas Pedersen blev nummer to i forfølgergruppens spurt – og dermed nummer seks i afdelingen. Desværre for Pedersen var det ikke nok til at lukke de point, han manglede for at komme på det samlede podie i Post Cuppen.

“Drengene kørte imponernede. Alle mand leverer en mandfolkeindsats, og vi kan godt tillade os at være pavestolte over os selv. At sidde med seks mand i frontgrupper siger jo alt,” sagde Michael Hvilsted om indsatsen på de randrusianske landeveje.

“Det er vildt imponernede at Nicklas samlet bliver nummer fire i Post Cuppen. Vi drømte om podiet, men inden sæsonen havde vi ikke engang turde håbe på det. Vi sidder tilbage med en god fornemmelse efter et løb, hvor alle bidrog og gav den alt, hvad de kunne.”

Næste opgaver for Team WeBike-CK Aarhus er de to sidste løb i sæsonen, Tønder og Bov, hvor den samlede føring i XTREME September Cuppen skal forsvares.

FOTO: Michelle Tolbøll // CykelFoto 

 

Total Views: 601 ,